onsdag 23 maj 2018

Flickorna i parken av Lisa Jewell

Pip letar efter sin syster Grace i parken invid huset där de bor. Det har varit fest för alla som bor runt parken men nu börjar det bli sent Grace borde vara hemma. Mamma har druckit lite för mycket och ligger hemma på toaletten. Pip frågar de hon möter men ingen har sett hennes syster nyligen. Så hittar Pip henne, liggande i gräset. Linnet uppdraget och shortsen neddragna… Hon rättar till kläderna, inte kan hon lämna sin syster halvklädd, och springer för att hämta hjälp.
  
Grace fyller 13 år denna sommaren, hennes syster Pip är lite yngre och de flyttar med sin mamma till huset vid parken. Vi följer deras motvilliga och nödvändiga flytt hit och får reda på orsakerna till den. Vi lär känna några av dem som bor runt parken och relationerna dem sins emellan. Speciellt en familj med tre flickor i systrarnas ålder. Det är intressant skildrat, speciellt relationerna mellan de tonåringar som hänger i parken och som känt varann sedan barnsben och de två nyinflyttade. Men även hur personerna tänker och agerar när de står inför fakta att någon gjort detta mot Grace. För vem är det som är skyldig? Misstankarna faller på några av de boende men är det någon av dem? Misstankarna ökar och Pip kan inte låta bli att fundera själv och fråga runt…

Jag har hört mycket gott om böckerna som Lisa Jewell skrivit. De första kom ut redan i början av 2000-talet och vi har hela 10 stycken. Men det har inte blivit av att jag läst någon förrän nu. Jag gillade den så det lär bli att jag läser fler av hennes utgivning.

/Liselott


Reservera boken på bibliotekets webbsida. Kan läsas direkt som e-bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar