lördag 15 december 2018

”Allt är inte glömt” av Wendy Walker


När den 15-åriga Jenny Kramer, mitt under en pågående fest och ordentligt berusad, blir brutalt överfallen och våldtagen i skogen utanför, blir traumat ordentligt. Så till den milda grad att läkarna direkt föreslår medicinering som kommer att förtränga minnet av övergreppet - allt för att mildra efterverkningarna och underlätta en återgång till normalt liv.
Men riktigt så enkelt fungerar det inte – det hjärnan inte minns, minns ändå kroppen. När de fysiska såren läkt fortsätter de känslomässiga och kroppsliga minnena att pocka på uppmärksamhet, och ett år efter övergreppet mår Jenny så vidrigt av spökena i sitt inre att hon inte orkar fortsätta spela spelet om att allt är ok.

Samtidigt har häxjakten på en möjlig förövare pågått under hela året – utan något direkt resultat. Pappan är fortfarande rasande, mamman försöker låtsas som att allt är bra, och psykiatern, som hela familjen går hos, har succesivt jobbat på att få Jenny att minnas igen – allt för att förlösa Jenny från sina inre demoner men också för att kanske kunna hjälpa till att spåra gärningsmannen. Vad ingen vet är att psykiaterns son är en av de misstänkta – varpå han gör allt för att rikta strålkastarljuset åt annat håll – eller hur mammans älskare (och pappans chef) allt mer framstår som en möjlig gärningsman. Förvecklingarna är många, och blir allt fler, allt medan Jenny är snubblande nära att minnas…

Det är psykiatern som berättar, från början till slut, och allt i den ordning han tycker att vi behöver känna till omständigheter kring familjen, staden, andra patienter han har som på ett eller annat vis blir involverade… Det är mer komplicerat än man kunnat tro, och vändningarna är överraskande och många!

/Tuija



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar