onsdag 26 januari 2022

"En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan" av Annie Darling

Ibland är det svårt att säga nej åt en bok som är rolig, sockersöt och full med kärlek. När jag fick höra tala om att Darling hade kommit ut med en ny bok, var jag bara tvungen att ser vad som händer i denna.

I den lilla bokhandeln på gatan Rochester Mews börjar jul att närmar sig med stormsteg. Ägaren Posy, rätt stressad över detta faktum, vill att hela personalen ska vara med och slå på stort med både utsmyckning i hela butiken och med julbaket i tesalongen. De ska avsluta året med sån stor vinst som möjligt på försäljningen. Det är ju trots allt den tiden på året som man förväntas vara glad, eller hur? Men det finns två kollegor, som fullständigt avskyr allt som har med julen att göra. Att deras arbetsplats ska förvandlas till just detta, hade de gärna undvikit.

Mattie som ansvarar för konditoriet i tesalongen brukade älska julen, som sina andra kollegor. Det var dock innan hon fick sitt hjärta krossat för två år sedan. Tom, som arbetar i bokhandeln delar Matties åsikter om julen. Ironiskt är detta det enda som de har gemensamt, resten av tiden är de fullt upptagna med att reta gallfeber på varandra från höger till vänster. Men julen är också en tid då under kan ske… När en lägenhet precis ovanför butiken blir ledig, ser Tom och Mattie ett guldläge. Men de hade inte räknat med att tvingas dela bostad och stämningen mellan dem har blivit värre än den någonsin varit innan.

En butik full med romantiska böcker, juldekorationer från golv till tak och julmusik som spelar, nog kan det göra att dessa två kan sluta fred, om endast för tillfälligt? Eller finns det hopp om att dem har hittat något mer i varandra?

Det här är den fjärde och avslutade delen om bokhandeln som Annie Darling skrivit. Åhhh, den här gav mig julkänslor så att det sjöng om det! Är man sugen på en lättsam bok att försvinna iväg i med mycket skratt, då kan jag inte rekommendera denna tillräckligt. Jag plöjde igenom den.    

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar