lördag 7 augusti 2021

Bara ett litet mord + Knappt en droppe blod av Carin Hjulström

Hjulström skriver mysdeckare i en ny genre som tydligen kallas Cosy crime. Böckerna utspelar sig i Säbyholm, ett litet samhälle norr om Stockholm. Huvudpersonen är Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton. Siri är en firad skådespelare som har blivit petad från Dramaten efter att hennes ”hemliga” förhållande med regissören har tagit slut.

Anton har vunnit en förfallen plantskola på poker och nu bestämmer de sig för att rusta upp och starta verksamheten ihop. Då sker ett litet mord…

Landsortspolisen Olle Magnusson hjälper till att reda ut vad som hänt. Mycket rör sig runt Thoresta slott och familjen Posse-Lagercrantz.

Ytterligare ett mord sker i andra boken, en äldre herre hittas död på kyrkogården, liggande på sig hustrus grav med ett krossår i huvudet. Han är jurist och överlevande jude från koncentrationsläger under andra världskriget.

Böckerna är lättlästa och man kan kanske rätt snart gissa vilken som är skyldig. Men det är mysig läsning med flera sidotrådar som gör att det inte känns för lättvindigt. Det kommer att bli ytterligare 3 delar i serien.

/Anneli

P.S. Även denna bok kan du höra Anneli berätta om i podden Blekingebibblorna babblar, avsnittet om sommarläsning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar