onsdag 9 september 2020

”Dilemmat" av B.A. Paris

Här har vi ett familjedrama på hög nivå, där mannen och kvinnan i en familj i England hamnar i dilemmornas dilemma under den dag, det dygn, som denna psykologiska thriller utspelar sig under. Och dagen, det är Livias 40-årsdag, då hon ska ha sitt livs fest, som någon slags kompensation för den bröllopsfest som aldrig blev av.

Alla vänner och kolleger kommer, utom hennes dotter Marnie som pluggar i Hong Kong. Egentligen borde hon vara jätteledsen över detta men sedan 6 veckor tillbaka har hon vetat något om sin dotter, som hon vet kommer att krossa familjens liv. Därför väntar hon med att berätta om detta för sin man Adam tills efter festen.

Adam i sin tur har i hemlighet ordnat så att Marnie flyger hem för att överraska sin mamma just denna kväll. Dock får han under dagens gång veta något om Marnie som han vet kommer att krossa familjen när han berättar, varför han väljer att inget säga förrän festen är över. Båda vet alltså något om dottern, varsin förfärlig nyhet – inte samma - men väljer att skjuta upp informerandet i önskan om att ge partnern en sista lycklig kväll innan helvetet bryter lös. Men var det verkligen kloka beslut?

I vartannat kapitel följer vi deras respektive dilemman kring hur saker och ting utvecklar sig, hur nya beslut fattas, hur ångestnivån är hög men bara stiger... Hur länge klarar de att hålla masken? 

Spännande och fängslande, trots att man som läsare hela tiden anar vidden av vad som kanske hänt, och den djupa tragik som förmodligen kommer att följa, för många i och kring familjen. Inget man önskar någon, kan jag säga…

/Tuija

Sök upp och reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar