onsdag 30 september 2020

Önskas en thriller?

Jag har försvunnit in i ett gäng spännande böcker under sommaren. Här är tre av dem.

Det var längesedan jag läste något av Denise Mina. Vet inte varför, för jag läste henne med stor behållning tidigare. Och tidigare är verkligen tidigare – hennes första böcker som biblioteket har är från 2001! I år kom hon med en ny, Verkliga brott, och när jag ville ha lite kvällsläsning laddade jag ner den i biblio-appen och började läsa.
En klart innehållsrik, osannolik (?), spännande berättelse med Anna/Sophie i huvudrollen. Jag hade svårt att släppa den så den lästes ut i två omgångar…

Två saker händer Anna. Hon börjar dagen med att lyssna på en podd som tar upp verkliga brott. Denna gång handlar det om en man hon en gång känt som dött sedan hans båt sjunkit. Dessutom var han gift med Gretchen Teigler, den kvinna som förstört Annas liv. Förstörde det så att Anna bytte namn och liv från Sophie till Anna.

Sedan reser hennes man iväg med en ny kärlek (Annas bästa vän Estelle!) och tar med deras barn. Anna förväntas ha flyttat ut när de är tillbaka.

För att fokusera på vad som helst utom sitt förstörda liv fortsätter hon att lyssna på podden… Men så söker Estelles man Fin upp henne (han är kändis), hux flux hamnar Anna på sociala medier och hon förstår att hon måste fly igen innan Gretchen hittar henne. Med sig får hon Estelles man. Går det att få rätsida på Annas liv? Omväxlande ”lyssnar” vi på podden, hör Annas funderingar och får reda på mer hennes tidigare liv. Med är också den oförstående Fin.


Nästa bok är tredje delen i Peter Mays serie om Enzo Macleod: En kamp mot klockan. Väldigt underhållande (om än lite förutsägbar här och där) och där finns även en tråd som löper genom alla tre böckerna! Han vet hur han ska få mig att läsa vidare i serien. Denna gång håller Enzos ena dotter på att dö utav en bomb – riktad mot just henne! Ni som läst tidigare delar vet att han (efter ett vad) lyckats klara upp (hitintills två) kalla fall som finns med i en viss bok. Jag har tidigare bloggat om den första delen. Detta dåd och några till blir upptakten till att ta tag i ytterligare ett av de kalla fallen från boken.

En som på ett sätt är en thriller men ändå inte är Det perfekta paret av Elin Hilderbrand. Den kommer med för den var överraskande bra! Det är lyxbröllp på gång i Nantucket. Celesete ska gifta in sig i en riktigt rik familj: Winbury! Själv kommer hon från enkla förhållanden och Benji är hennes första riktiga kärlek! Vilken dröm, vilket kap och de verkar vara det perfekta paret. Celeste mamma är sjuk i cancer. För allas skull (och för att få som hon vill) planerar den blivande svärmodern Greer allt. 

Men dagen för bröllopet hittas brudtärnan död. Hon hittas av bruden som bryter ihop och så klart ställs bröllopet in. Men hur dog hon? Var det mord? Polischefen och hans kollega Nick börjar förhöra familjen och gästerna i nutid. De märker att flera av dem inte talar sanning. Men vad är det de döljer? Samtidigt följer vi de inblandade några år tillbaka i tiden… En härlig blandning av deckare och kärlekshistoria.

/Liselott

Sök upp och reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar