onsdag 4 september 2019

Klockmakarens dotter av Kate Morton


Ett hus på landet där vänner samlats en sommar. En kvinna försvinner, en annan skjuts ihjäl och en diamant stjäls. Men vad hände egentligen? Vilka intriger och händelser ligger bakom detta? Det är den ena delen i denna fascinerande berättelse. Där vi får följa Birdie från barn till ung kvinna och allt makalöst hon är med om. Men här finns många delar eller rättare sagt många kvinnor som vi följer från 1860-tal till nutid. Alla är på något sätt i kontakt med huset: Birchwood Manor som är så underbart beskrivet att jag gärna skulle vilja se det och dess omgivningar i verkligheten.

I nutid är det Elodie, arkivarien, som gör ett fynd på sin arbetsplats. En skissbok med bland annat ett hus, ett hus hon känner igen från en saga hennes mamma berättade. Finns det i verkligheten? Hon börjar söka information i de källor hon har tillgängliga. Genom hela berättelsen slingrar rösten av en kvinna. Någon som är knuten till Birchwood Manor och också vill veta (även om hon vet en hel del) vad som egentligen hände.

Som alltid skriver Kate Morton en medryckande, spännande och fascinerande berättelse. Denna gång med konsttema! Därtill om kärlek och relationer och svårigheten att välja vad man själv vill. Den kan upplevas lite rörig för det hoppas en del mellan de olika kvinnor som har huvudroller i boken men jag minns inga trådar som inte blev utredda. En bok jag rekommenderar!

/Liselott

Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. Här ser du även vilka andra utgåvor som finns av boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar