lördag 9 november 2019

"Det lilla hotellet på rue d´Amour" av Dag Öhrlund


Författaren Dag Öhrlund är mest känd för sina deckare, både de han skriver ensam och de han skrivet tillsammans med Dan Buthler. Men ”Det lilla hotellet på rue d´Amour” är en ovanlig feel-good-roman. Den utspelar sig på en gata i Paris under 60-talet. Hotellet har sett sina bästa dagar men har fortfarande sin verksamhet igång.

Det som gör boken väldigt annorlunda är att berättaren är Det finaste rummet på hotellet. Som hjälp i historien finns Nyckeln, Fönstret och telefonen Bakelite. Som ni förstår skildras endast närmiljön med personalen och gästerna på hotellet och det som händer utanför på gatan.

En av personerna man får följa är den unga städerskan Estelle som kommit till Paris efter att hon blivit med barn och blivit utslängd hemifrån. Den argsinte ägaren till hotellet, Darcel Chagal är en andra återkommande person. Gästerna är båda återkommande och engångsbesökare.

Det är en charmig historia om kärleken, sorg, intriger och dramatiska livsöden. Vill du läsa en trevlig och varm bok som verkligen gör skäl för genren feel-good så läs Det lilla hotellet på rue d´Amour.

/Anneli


Reservera boken på Ronneby biblioteks webbsida. Där ser du också vilka andra utgåvor vi har av boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar