lördag 11 september 2021

"De fyra årstiderna på Ivy Lane" av Cathy Bramley

Åh, vad jag gillade denna bok.

En riktigt typisk feelgood men där huvudpersonerna stöter på lite bakslag, måste övervinna något inklusive några mystiska händelser innan det lyckliga slutet.

Dessutom utspelar den sig i ett koloniområde och rymmer därmed både diverse trädgårdsknep och en salig samling härliga (ja, kanske inte alla) personligheter.

Huvudperson är Tilly Parker som hastigt får ett nytt jobb i en ny stad, skaffar lägenhet och en halv kolonilott. Tilly är i behov av nystart och tycker det är härligt att få flytta till en stad där ingen känner henne och hon ska få odla sin kolonilott i lugn och ro, få vara i fred. Jo, det första stämmer men på kolonilotten är det allt annat än lugn och ro… Kvinnan på den andra halvan av kolonilotten (Gemma) är en färgstark kvinna och blir snart en ny vän, en som det är full fart på. Dessutom finns en vältränade brandmannen där (Charlie) med starka armar och goda råd. Han är en som gärna hjälper henne. Tilly behöver lite hjälp för hon är fullständigt novis på odling och kolonilotten ohjälpligt igenväxt. Utan att egentligen vilja dras Tilly in i både vänskap och kolonilotternas förening. Men vad är det som hänt henne? Varför ville hon vara själv? Båda frågorna får ni svar på.

En underbar bok att läsa. Här finns vänskap och värme, kloka människor, prunkande trädgårdar och i slutet några recept från berättelsen.

/Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar