onsdag 22 september 2021

"Nalas värld: en man, en katt och en cykeltur runt jorden" av Dean Nicholson

Ibland händer vissa saker med slumpen och i andra fall är det som om ödet har haft en egen plan.

Vi får möta 30-åriga Dean Nicholson från Skottland som är på sitt livs äventyr. Han har beslutat att cykla jorden runt för att både se och lära sig så mycket som möjligt. Vad han inte vet är att han snart inte kommer att vara ensam på sin färd. Bara tre månader in på sin resa, när Dean befinner sig mellan Bosnien och Montenegro, hör han något. En liten kattunge uppenbarar sig längs vägen. Dean stannar till och ger katten lite vatten att dricka, men när han ska fortsätta sin färd följer katten jamande efter honom. Dean vet att den lilla kattens chanser att klara sig själv här ute inte är stora, så han gör vad hans hjärta säger åt honom att göra, plockar upp henne och placerar försiktigt katten i cykelväskan.

Med hjälp av lokala veterinärer blir den lilla katten allt friskare och starkare och det dröjer inte länge förens Dean upptäcker hur mycket han uppskattar kattens sällskap. Mer och mer börjar han fatta tycke för henne och hon för honom. Plötsligt är det inte endast han själv som han måste ta hänsyn till utan sin nya lilla reskamrat som han väljer att döpa till Nala.

Videon från när han träffade Nala för första gången laddar han upp på sin instragram med lite andra roliga bilder på dem. Vad Dean inte vet är att han och Nalas resa kommer att beröra fler än vad han någonsin trodde kunde vara möjligt.

Dean berättar sin historia på ett nytänkande och även lättsamt sätt som gör att man blir inspirerad och nyfiken på hur det ska går för dem. Han berör flera olika ämnen under sin resa och upptäcker genom de olika vardagshjältar han och Nala möter längs vägen, att vi människor kan bidrar med mycket gott till världen och att det även kan ske genom små ting.

Den här berättelsen tog mig med överraskning och den har klättrat upp till en av mina nya favoriter. Det var flera gånger som jag kunde skratta åt Dean och Nalas roliga påhitt. Jag rekommendera den varmt!

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar