lördag 9 oktober 2021

"Innan mörkret faller" av Peter Robinson

Gillar du en klurig kommissarie, musik och god dryck är Alan Banks en trevlig (och spänningskapande) bekantskap. Jag tänkte skriva till England i föregående uppräkning men kom på att han tar oss med ut i Europa i denna bok... Alans Bank och hans kollegor har löst en hel del mord de senaste åren. Detta är faktiskt den 27.e (!) boken i serien, men alla har inte översatts till svenska. Men detta skrev jag lite om när jag presenterade de senaste böckerna i serien ”Oförsiktig kärlek” och ”Förödande konsekvenser”.

Denna följer väldigt väl på ”Förödande konsekvenser” . Speciellt i bihistorien om den vackra och mystiska Zelda. Hon är ute efter att hämnas alla som var inblandade i en hennes tragiska öde. Hon blev kidnappad precis när hon är på väg ut i livet och tvingad till prostitution. Kanske får den ett avslut i denna bok, kanske inte. Men kommer hon ens att överleva? Det är onda människor hon har att göra med. Zelda har varit intressant ur polisens perspektiv vid någon tidigare händelse. Nu kommer hon i blickfånget igen och skulle behöva förhöras. Alan Banks får reda på det från en kollega vid London-polisen. Han uppmanar Banks att prata med Zelda lite försiktigt om det. Och det gör Banks, under en vandring bland Yorkshires kullar. Men det är bara början till något annat. Samtidigt brottas hans avdelning med ett annat mord, en ren avrättning.

Så sammanfattningsvis ännu en utmärkt och spännande deckare om Alan Banks. Inte utan att jag avundas den som skulle kunna klämma hela serien i en följd nu när så många kommit ut…

/Liselott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar